Nieuws 2018-11-10T10:00:09+00:00

Nieuws & artikelen

Lees hier meer over onze activiteiten en interessante artikelen over leder.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven

10

november 2018

Nu leverbaar bij het Leerkwartier – Uniek visleder van één van de beste looierijen ter wereld!

In het hart van IJsland bevindt zich één van de beste looierijen ter wereld: Atlantic Leather, winnaar van de prijs ‘Europese looierij van het jaar’ in 2016. Heel trots zijn we dat we vanaf nu het visleder van deze leverancier vast in onze collectie kunnen aanbieden.

LEES VERDER >>

23

juli 2018

“Ik volg geen trends, ik volg vooral mijn hart.”
In gesprek met een Nederlandse tassenontwerpster

Je hebt een droom. Als klein meisje fantaseer je erover om later je eigen tas te ontwerpen en daar je werk van te maken. Dat dit niet bij een droom hoeft te blijven, bewijst de eigenaresse van mrs. Rosehip. Terwijl zij werkte aan een succesvolle carrière als kunstjournalist, besloot zij om op haar 50e haar leven drastisch om te gooien om alsnog die droom achterna te gaan. Mrs. Rosehip maakt nu prachtige tassen met leer van Het Leerkwartier en inspireert anderen met haar gecertificeerde opleiding tot tassenmaakster. Inmiddels heeft mrs. Rosehip een prijs van de Bijenkorf ontvangen en worden haar tassen zelfs door royals gedragen. Op een mooie zomerdag spraken wij Rose in haar atelier in Den Haag. Lees hier haar inspirerende verhaal.

LEES VERDER >>

20

juli 2018

Zomerrooster – Gewijzigde openingstijden groothandel

Geniet jij al van de zwoele avonden, terrasjes pikken en een vakantie in het vooruitzicht? Wij gaan ook even van de zomermaanden genieten en ons voorbereiden op het nieuwe seizoen. De komende weken draaien wij daarom een zomerrooster. Je kunt dan nog steeds bij ons terecht in de groothandel. Wil je langskomen? Check hier dan wel eerst even onze aangepaste openingstijden.

LEES VERDER >>

31

mei 2018

Top-kwaliteit-leder-leerkwartier

Leerlooien – Hoe werkt dat nu precies?

Hoe wordt leder eigenlijk het product zoals je het kent wanneer jij het in je handen houdt? Veel lederproducten worden gemaakt van runder- en kalfshuiden. Om hier bruikbaar leder te maken, worden de haren en het onderhuids bindweefsel verwijderd. Hoe gaat dat in zijn werk en hoe lang duurt het proces van wassen, splitten en bewerken? Welk deel wordt gebruikt voor productie? En hoe ging het leerlooien er vroeger eigenlijk aan toe?

LEES VERDER >>