Nieuws & artikelen

Lees hier meer over onze activiteiten en interessante artikelen over leder.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven

06

april 2021

Het Leerkwartier officieel partner van Nordic Fish Leather

Supertrots zijn we om aan te kondigen dat Het Leerkwartier nu partner is van Nordic Fish Leather voor Noord-Europa. “Deze nieuwe samenwerking past volledig bij onze visie: bijzonder leer leveren met oog voor herkomst en duurzaamheid, zónder concessies op kwaliteit”, zegt Justin, oprichter van Het Leerkwartier. “Ons assortiment visleer is met deze samenwerking aanzienlijk uitgebreid en bereikbaar geworden voor nog meer creatieve ondernemers.” Het Leerkwartier is dé partner voor designers en bedrijven die zoeken naar bijzonder leer met een verhaal. Een verhaal dat ruim 1000 jaar geleden begon.

27

juli 2020

Zomerrooster 2020 – Gewijzigde openingstijden groothandel

Van 3 t/m 21 augustus 2020 werken wij met een zomerrooster! Deze drie weken kun je dan nog steeds bij ons terecht in de groothandel, maar alleen op de woensdag (10.00 uur – 17.00 uur) en de vrijdag (10.00 uur – 16.00 uur).

Vanaf dinsdag 25 augustus 2020 kun je onze groothandel weer op de normale openingstijden bezoeken. Je kunt ons tijdens het zomerrooster uiteraard ook blijven bereiken per telefoon, whatsapp, mail of op Facebook en Instagram. Ook de webshop blijft gewoon actief en hier kun je onze populairste en meest gekochte items gewoon vanuit huis bestellen.

Alvast een hele fijne zomer gewenst namens het team van Het Leerkwartier.

24

maart 2020

Betreft: Maatregelen van ‘Het Leerkwartier’ in verband met de COVID-19 pandemie (Coronavirus)

De verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) leidt nationaal en internationaal tot diverse maatregelen en beperkingen. Beperkingen die ook van invloed zijn op de werkwijze van ‘Het Leerkwartier’.

Met dit bericht willen wij jou persoonlijk op de hoogte brengen van de maatregelen die wij nemen om de risico’s in deze lastige tijd tot een minimum te beperken. Het belang van de veiligheid en gezondheid van jou als klant, de gemeenschap en ons team staat daarbij voorop.

20

juli 2019

Zomerrooster 2020 – Gewijzigde openingstijden groothandel

Wij gaan ook even van de zomermaanden genieten en ons voorbereiden op het nieuwe seizoen. De komende weken draaien wij daarom een zomerrooster. Je kunt dan nog steeds bij ons terecht in de groothandel. Wil je langskomen? Check hier dan wel eerst even onze aangepaste openingstijden.

8

april 2019

Het Leerkwartier opent verkooppunt in België!

Goed nieuws voor onze Belgische klanten! Op zaterdag 13 april opent het Leerkwartier een verkooppunt bij Dubbel:punt in Wuustwezel. Bij Dubbel:punt vind je meerdere winkels onder één dak. Het is een creatieve hotspot waar activiteiten, nieuwe samenwerkingen, en materialen bij elkaar komen.

23

maart 2019

De beste kwaliteit leder nu ook online te koop in de webshop van Het Leerkwartier!

We zijn heel trots om aan te kondigen dat je ons leder en fournituren nu ook online kunt bestellen! Vandaag wordt de webshop van Het Leerkwartier gelanceerd. Dezelfde hoge kwaliteit producten, maar met het gemak van op je bank bestellen. Woon je ver weg, of heb je even geen zin om door het slechte weer te gaan? Bestel je favoriete producten vanaf nu gewoon online en ga snel aan de slag met jouw creatie.

23

juli 2018

“Ik volg geen trends, ik volg vooral mijn hart.”
In gesprek met een Nederlandse tassenontwerpster

Je hebt een droom. Als klein meisje fantaseer je erover om later je eigen tas te ontwerpen en daar je werk van te maken. Dat dit niet bij een droom hoeft te blijven, bewijst de eigenaresse van mrs. Rosehip. Terwijl zij werkte aan een succesvolle carrière als kunstjournalist, besloot zij om op haar 50e haar leven drastisch om te gooien om alsnog die droom achterna te gaan. Mrs. Rosehip maakt nu prachtige tassen met leer van Het Leerkwartier en inspireert anderen met haar gecertificeerde opleiding tot tassenmaakster. Inmiddels heeft mrs. Rosehip een prijs van de Bijenkorf ontvangen en worden haar tassen zelfs door royals gedragen. Op een mooie zomerdag spraken wij Rose in haar atelier in Den Haag. Lees hier haar inspirerende verhaal.

20

juli 2018

Zomerrooster – Gewijzigde openingstijden groothandel

Geniet jij al van de zwoele avonden, terrasjes pikken en een vakantie in het vooruitzicht? Wij gaan ook even van de zomermaanden genieten en ons voorbereiden op het nieuwe seizoen. De komende weken draaien wij daarom een zomerrooster. Je kunt dan nog steeds bij ons terecht in de groothandel. Wil je langskomen? Check hier dan wel eerst even onze aangepaste openingstijden.

31

mei 2018

Top-kwaliteit-leder-leerkwartier

Leerlooien – Hoe werkt dat nu precies?

Hoe wordt leder eigenlijk het product zoals je het kent wanneer jij het in je handen houdt? Veel lederproducten worden gemaakt van runder- en kalfshuiden. Om hier bruikbaar leder te maken, worden de haren en het onderhuids bindweefsel verwijderd. Hoe gaat dat in zijn werk en hoe lang duurt het proces van wassen, splitten en bewerken? Welk deel wordt gebruikt voor productie? En hoe ging het leerlooien er vroeger eigenlijk aan toe?

Je bent hier:Home/Nieuws