Nu leverbaar bij het Leerkwartier – Uniek visleder van één van de beste looierijen ter wereld!

In het hart van IJsland bevindt zich één van de beste looierijen ter wereld: Atlantic Leather, winnaar van de prijs ‘Europese looierij van het jaar’ in 2016. Heel trots zijn we dat we vanaf nu het visleder van deze leverancier vast in onze collectie kunnen aanbieden. De zalmhuid is het populairste en bekendste vislederproduct van Atlantic Leather en die is nu, samen met twee andere soorten vishuiden – wolfvis en baars-, exclusief verkrijgbaar bij het Leerkwartier.

Waarom kiezen voor visleder? Visleder is zeer geschikt voor accenten, sieraden of tassen. Je maakt met dit unieke materiaal bijzondere items; eyecatchers waarmee je echt zult opvallen. Het is dan ook een gewild type leder onder fashiondesigners.

Visleder is bovendien extreem sterk door de vezelstructuur van de huid. Waar bij andere leersoorten de vezels naast elkaar liggen, is bij visleder de vezelstructuur in elkaar gevlochten.

Een opvallend kenmerk aan een zalmhuid is de lijn die door het midden loopt. Het leder is dun, flexibel, sterk en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins, zelfs helder wit. Zalmhuiden zijn ongeveer 60-65 cm lang, 8-12 cm breed en slechts 0,6 mm dik. Je koopt ze bij ons al vanaf €11.00 euro (ex btw) per huid!

Het bijzondere van de wolfvis is dat dit de enige visledersoort is met een volkomen gladde huid. Het leder van deze diepwatervis uit de Noord-Atlantische oceaan rond IJsland, is uitsluitend verkrijgbaar via Atlantic Leather. Het patroon met donkere vlekken, in combinatie met de gladde huidstructuur, geeft deze ledersoort een unieke uitstraling.  Je kunt het vergelijken met de uitstraling van edelsteen. De wolfvishuiden zijn meestal groter dan zalmhuiden en hebben een lengte tot soms wel een meter! De huiden zijn gemiddeld 14 tot 20 cm breed en tussen 0,4 tot 0,8mm dik. Bij het Leerkwartier verkopen wij deze huiden vanaf €16,00 (ex btw) per huid.

Een fijne bijkomstigheid is dat het leder van Atlantic Leather alleen gebruikt wordt als restproduct van de visindustrie. Een product dat anders weggegooid zou worden. Verder wordt bij de productie gebruik gemaakt van natuurlijke energiebronnen.

Binnenkort vind je op onze website nog veel meer informatie over deze vishuiden. Kun je niet wachten? Kom vast een kijkje nemen in onze groothandel en zoek jouw favoriete huid uit.